Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Bokassa - Crimson Riders

Bokassa - Crimson Riders

Label : MVKA Music | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Full-length CD

Bart M. : De Noren van Bokassa stampen eind deze maand opvolger van debuutalbum `Divide & Conquer` (2017) de winkel in. Het album heeft de veelbelovende titel `Crimson Riders` en de nummers, met uiteenlopende thema`s als anti-helden, religie en ruimtepiraten, doen een redelijke poging om te voldoen aan deze ietwat spectaculaire verwachting.

Met een intro als `Brologue` (welke naam mij deed denken aan het alom bekende `Bro Hymn`) wordt al een tipje van de sluier opgelicht en we krijgen vervolgens dan ook een heleboel Pennywise-achtige meezingers voor onze kiezen waarin ook het wat nieuwere, vooral Amerikaanse punk-geluid niet wordt geschuwd. Er is echter wel meer aan de hand, want Bokassa heeft een zwaarder geluid dan dat en bewandelt regelmatig, door middel van verrassende gitaarstukken, interessante paden waardoor het niet moeilijk is geboeid te blijven. Ze wisselen deze verwilderde hardcore af met schuivende, langzame stukken die van tijd tot tijd een Deftones vibe hebben.

De band zelf noemt wat zij doen stonerpunk en alhoewel het voller en mysterieuzer is dan punk vind ik het stoner-gedeelte van deze benaming te ver gezocht. Deze negen nummers zijn, mede door het vele meezingen en de hier en daar wat vrolijke expressie, erg druk, waardoor ik het eerder powerpunk vind. Of dat een aangename combinatie is dat laat ik aan ieder voor zich over. Lars Ulrich vindt sowieso van wel, want Bokassa staat de komende tijd als openingsact van Metallica in de stadions.

<< vorige volgende >>