Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Yawning Man - Macedonian Lines

Yawning Man - Macedonian Lines

Label : Heavy Psych Sounds | Archiveer onder stoner

Release type: Full-length CD

Bart M. : Ondanks dat de naam van deze band anders doet suggereren is de muziek die zij maken allesbehalve slaapverwekkend. Yawning Man trakteert ons op hun nieuwe album genaamd `Macedonian Lines` en zoals gewoonlijk bij platen die ik waardeer duurt het even voordat de muziek me bij de kladden weet te vatten.

De band maakt hier gebruik van gruizige, kiezelachtige baslijnen die parallel lopen met de heldere, roepende gitaarklanken, dit levert een bepaald contrast op dat, aan elkaar gelijmd door de preciese drumslagen, stoner rock met een psychedelische inborst oplevert. Door de gitaren, die soms naar beneden aflopen, en het effectieve gebruik van de piano gaat deze rustige muziek hier en daar ook een onheilspellede kant op, wat een wat doomy gevoel oplevert. Toch zou je er ook niet ver naast zitten als je dit een progressieve vorm van post rock zou noemen.

De dromerige (ah, vandaar Yawning!), wijdse melodielijnen nemen de luisteraar mee op reis door een wonderbaarlijk, zanderig landschap waarboven op alle gemak een aantal roofvogels zich mee laten voeren door de warme, opwaartse luchtstromen. Yawning Man roept je met dit album terug naar een warm en bijna vergeten thuis en dat gevoel is erg aangenaam. Een ideale plaat om een warme, ontspannen zomer mee in te luiden.

<< vorige volgende >>