Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Vincenzo Grieco - Misleading Lights Of Town

Vincenzo Grieco - Misleading Lights Of Town

Label : Red Cat Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Wim R. : Na twintig jaar actief te zijn in het rockwereldje, deze gitarist heeft ook zijn eigen band genaamd Vincenzo Grieco and T.H.E. Rome Blues Authority plus nog een Jimi Hendrix coverband, brengt de Italiaan Vincenzo Grieco nu een soloplaat uit, getiteld `Misleading Lights Of Town`.

Tien nummers laat de gitarist horen dat hij met beide voeten stevig geworteld is in de traditionele hardrock, luister maar naar het Hendrix achtige `Dizzy Heights`. Het enige opvallend uitstapje is het met blazers opgeleukte funky `That Brand New Perfect Tune`. Op het album komen zes verschillende zangers langs om hun kunsten te laten horen. Ik weet niet hoe Grieco tot deze selectie is gekomen. Uit de vriendenkring of op basis van kwaliteiten? Geen van de zangers weet namelijk te overtuigen. Zo is ook het gitaarspel van Grieco zeker niet slecht, maar spectaculair wordt het nergens. Het enig echt overtuigende nummer is de stevig rockende titeltrack, waar zelfs zanger Giorgio Lorito een voldoende haalt.

Concluderend is het geheel echt niet slecht, maar nergens springt de vonk over naar de luisteraar. Daar zijn de composities te simpel voor en de muzikale kwaliteiten niet overtuigend genoeg. En om nog even verder te muggenziften: zorg er in ieder geval voor dat de titels van de songs in het boekje geen spelfouten bevatten. Dat is nu wel het geval, hetgeen niet echt professioneel te noemen is.

<< vorige volgende >>