Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Tanith - In Another Time

Tanith - In Another Time

Label : Metal Blade | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Bart M. : Er stonden voor afgelopen weekend twee albums op de agenda en 1 daarvan was `In Another Time` van Tanith. Met de belofte dat deze band de luisteraar meeneemt naar de gloriedagen van de hardrock zonder aan originaliteit te verliezen kreeg ik erg veel zin om hier naar te gaan luisteren. Ik werd niet teleurgesteld.

Het geluid klinkt heel retro en daarmee bedoel ik dat het me niet had verbaasd als dit album ergens in 1973 zou zijn uitgebracht. Tanith benadert het genre met de lossigheid van toen, ze kunnen alle kanten op en doen dat ook. Ze spelen vooral up-tempo nummers waarin er om en om gezongen wordt door zanger Russ Tippins en zangeres Cindy Maynard en er wordt gul gebruik gemaakt van dubbel gitaarspel, wat deze hardrock gelijk het hier en nu intrekt door er een dikke veeg NWOBHM doorheen te gooien. Tijdens het nummer `Eleven Years` besluiten de twee vocalisten een samenzang te doen en weten daarmee een fijne, melancholieke snaar te raken; ook de rustige stukken die Tanith neerzet spreken van vakmanschap en dragen bij aan een atmosfeer van belevenis en verwondering.

Tanith staat aan de deur en klopt aan om je op reis nemen naar dat bekende, avontuurlijke, jaren zeventig fantasiegeluid, voorzien van prachtige vocale harmonieën en mooie gitaarsolo`s, om je onderweg bijzonder interessante zijwegen in te trekken. Er is een handjevol bands die het lukt om die tijd terug te brengen met de kracht van het heden, en Tanith is daar 1 van.

<< vorige volgende >>