Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Veuve - Fathom

Veuve - Fathom

Label : Argonauta Records | Archiveer onder stoner

Release type: Full-length CD

Bart M. : Veuve maakt een soort muziek die ik nog niet eerder had gehoord. Het album `Fathom` is hun tweede langspeler en bevat zeven interessante songs, songs die zich niet makkelijk laten pakken binnen een noemer. Stijl-technisch gebeurt er een heleboel en dat is vaak of totale chaos of iets heel moois en origineels. Ik ga in dit geval voor het tweede.

`Fathom` heeft vooral een erg stevige stoner basis, niet met de langzame, maar met golvende, snellere riffs en een herhaling aan schelle gitaargeluiden waardoor de muziek hier en daar een wat meer psychedelisch aanhoren heeft. Dit wisselen ze af met gevoelige ambiances waarin rustigere vaarwateren worden bevaren, zoals de akoestische gitaar of een gesproken sample. Dit is met name duidelijk in `Following` dat kalm begint en opbouwt naar een wat hardere climax, maar over het geheel rustig blijft en zelfs doet denken aan Muse.

Het album voelt constant vloeiend en natuurlijk aan, maar wees niet bevreesd: ook voor de luisteraars die van vuig en groezelig houden valt hier genoeg te halen. Het heeft een hoog ik laat je alle hoeken van de kamer zien gehalte, wat in dit geval inhoudt dat wanneer het voorbij is je niet zo goed weet of je even wil bijkomen of gelijk verder wil gaan.

<< vorige volgende >>