Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Krypts - Cadaver Circulation

Krypts - Cadaver Circulation

Label : Dark Descent Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Pim B. : Recentelijk kon je Krypts nog live aanschouwen op Netherlands Deathfest in 013 te Tilburg en op Graveland Open Air in Hoogeveen. Op laatstgenoemd festival zag ik het Finse viertal weer eens aan het werk en ik kan niet anders concluderen dat ze tot de hoogtepunten hoorden. Ik ben dan ook al fan sinds het begin.

In mijn recensie over het vorige album `Remnants Of Expansion` gaf ik al aan dat ik niet goed kan aangeven waarom ik zo van hun muziek houd. Vernieuwend kun je Krypts niet noemen. Dat wat ze leveren is wel steengoed. En dat flikken ze met dit derde album `Cadaver Circulation` gewoon weer. Donkere loodzware death/doom met een onaangename sfeer die er ingaat als koek. Het lijkt tegenstrijdig, maar misschien is dat precies wat Krypts maakt tot de klasseband die ze zijn.

De zes tracks op dit album zijn wederom geproduceerd door drummer Otso in de Krypta studio. En qua sound is dit het best klinkende album tot nu toe. Alsof het pus spontaan uit je speakers druipt. Binnen de composities is voldoende spanning te vinden, met goed getimede tempoversnellingen waardoor de trage passages nog imposanter overkomen, en geweldig gebruik van melodie over het bovengemiddelde rifftapijt. De basis voor een uitermate geslaagd werkstuk waar zowel liefhebbers van death metal als doom metal kwijlend naar kunnen luisteren.

<< vorige volgende >>