Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Valley Of The Sun - Old Gods

Valley Of The Sun - Old Gods

Label : Fuzzorama Records | Archiveer onder stoner

Release type: Full-length CD

Bart M. : Je hebt van die dagen dat alles meezit en dingen goed gaan. Zo`n dag heb ik vandaag, en het werd nog beter toen ik `Old Gods` van Valley Of The Sun begon te luisteren. Dit Amerikaanse kwartet duwt deze maand hun nieuwste plaat de markt op en alhoewel ik nog niet eerder van ze gehoord had wordt 1 ding al snel duidelijk: Valley Of The Gods begrijpt de absolute essentie van stoner rock.

Herhaling, herhaling, herhaling. Dat geldt niet alleen voor de te gekke riffs, waar er voldoende van zijn op deze plaat, dat geldt voor eigenlijk alles wat er in de muziek zit. In dit geval ook betoverende sologitaar-stukken, zoals bijvoorbeeld `All We Are` laat horen. Door dit nummer was ik verkocht. Gelukkig is dat niet het hoogtepunt, want er volgen meer nummers van eenzelfde hoge kwaliteit. Valley neemt het stoner genre serieus en heeft daar vooral een heel directe benadering in. Dat houdt in dat ze stevige, snelle rockers ten gehore brengen waarin telkens weer die heerlijke buzz verwerkt is. En herhaling. Sommige tracks zijn kort, anderen wat langer, maar elke minuut van `Old Gods` is bewijsmateriaal dat in het voordeel van deze band spreekt.

Dit is een hele lekkere en heftige plaat waar veel metal fans zich in zullen kunnen vinden. Voor mensen met een speciale interesse in het genre raad ik `Old Gods` bijzonder aan omdat het mijns inziens aantoont dat ons genre een ontdekkingsreis is waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

<< vorige volgende >>