Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Blind Guardian - The Forgotten Tales (re-release)

Blind Guardian - The Forgotten Tales (re-release)

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Re-release

Jori : Blind Guardian heeft in het jaar 2018 de hele discografie weer eens grondig opgepoetst voor een verse uitgave. De remixed and remastered uitgaves zijn mooie dubbel-cd`s geworden met bonus tracks en de originele muziek als tweede cd bijgevoegd, dit allemaal in prachtige hoesjes waarvan de ruggen van de doosjes een groot figuur vormen bij de complete verzameling. Op twaalf april 2019 werden de nieuwe versies van `The Forgotten Tales` en de live albums `Tokyo Tales` en het eenvoudig getitelde `Live` op het Europese vasteland uitgebracht.

Na de release van `Somewhere Far Beyond` was het al wel duidelijk dat Blind Guardian wel eens een heel bijzondere band in wording zou kunnen zijn. Geenszins waren ze nog de Helloween-klonen waar ze in de beginjaren nogal eens voor uitgemaakt werden. In die tijd hadden ze al het een en ander aan bijzondere opnames gemaakt, soms uitgebracht als bonus track of soms helemaal niet. Met `The Forgotten Tales` werden deze curiositeiten voor het immer groeiende Blind Guardian publiek breed toegankelijk gemaakt. Wat stond er ook alweer op dit schijfje? Covers van onder andere Queen, Uriah Heep en The Beach Boys, bijzondere versies van eigen materiaal en een enkel regulier nummer.

Ook deze heruitgave kent een opgepoetst geluid met vooral een boost in de lagere regionen. En bonus tracks, en daar is bij deze heruitgave echt niet op bezuinigd! Liefst zeven nummers zijn er toegevoegd ten opzichte van de originele release. `All The Kings Horses` is een onuitgebrachte Blind Guardian compositie uit de periode van `A Twist In The Myth`, een beetje in het straatje van `Skalds And Shadows`. Daarnaast vinden we niet alleen nieuwe covers met `In A Gadda DaVidda` van Iron Butterfly en `You`re The Voice` (John Farnham), maar ook bekende herinterpretaties als `Don`t Talk To Strangers` (Dio) en een bloedstollende uitvoering van `Beyond The Realms Of Death` van Judas Priest.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>