Listen live to Radio Arrow Classic Rock
1782 - 1782

1782 - 1782

Label : Heavy Psych Sounds | Archiveer onder doom metal

Release type: Full-length CD

Bart M. : Op 18 juni 1782 wordt in Zwitserland Anna Goldi ter dood veroordeeld. Zij was een heks en zou de laatste zijn die om die reden ter dood veroordeeld werd. Op 24 mei 2019 brengt het Italiaanse duo 1782 hun debuutplaat uit en ze behandelen daarop occulte thema`s die geinspireerd zijn door hekserij, lust en marteling. En hier en daar een combinatie daarvan.

Als dit je bekend in de oren klinkt dan zul je waarschijnlijk niet verrast worden als je de plaat opzet. Zware, langzame riffs luiden het album in en maken duidelijk welke klassieke doom bands 1782 als voorbeeld heeft genomen. De meest voor de hand liggende is Electric Wizard, die ook qua thematiek aansluit, maar door dingen te combineren ontstaat er dan toch een eigen geluid. Het ligt goed in de oren en het fuzz-niveau is erg hoog. Ook de vervormde vocalen, die op zich niet geweldig zijn, voegen zich naadloos bij het geheel en dragen bij aan een onheilspellende sfeer.

`1782` is een heel degelijk doom-stoner album met verslavende riffs en melodieën die, alhoewel ze fris aanhoren, af en toe een beetje lijken op reeds bestaande nummers. Daarmee bedoel ik niet dat ze kopiëren, dat is niet het geval, maar er kan nog wat worden bijgeschaafd aan een originele stijl.

<< vorige volgende >>