Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ulvedharr - World Of Chaos

Ulvedharr - World Of Chaos

Label : Scarlet Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Ramon : Het vierde album van het Italiaanse Ulvedharr komt op 24 mei van dit jaar uit. De eerdere pogingen van de band zijn langs mij heen gegaan, dus ik beschouw het maar even als hun vuurdoop. Dat het een Italiaanse band is, moet er echt wel even bij vermeld worden, want naast het feit dat hun naam dat vermoeden oproept, zijn ze qua stijl ook niet bepaald gericht op hun thuisbasis.

De band speelt op melodieuze thrash gebaseerde death metal, maar dan met heftige zang die wat core trekjes vertoont. Ik heb de teksten er niet bij gekregen, maar Ulvedharr heeft geschiedkundige teksten, waar met name de Viking cultuur een belangrijke rol speelt. En dat mag.

Voor een band met zo`n historisch besef klinken ze vrij modern. De muziek is ontzettend strak en kil, maar wel met een moddervette productie. De band houdt het tempo lekker hoog en ze komen fanatiek over, zoals het hoort bij een band met bovenstaande beschrijvingen. Te allen tijde blijft de band goed te volgen, ook in blast passages, maar die zijn minder talrijk dan de grooves. Ik heb zelf een beetje last van de zang, die overigens wel vrij krachtig is, maar de attitude valt naar mijn smaak een beetje buiten de boot. Maar laat dat geen beletsel zijn, aangezien het verder een uitstekend album is, dat als geheel een uniforme identiteit uitstraalt.

<< vorige volgende >>