Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Deadly Alliance - Dehumanization

Deadly Alliance - Dehumanization

Label : Eigen beheer | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Koen B. : Deadly Alliance is een band uit het oosten van het land (“Oet Twente” zeggen die boerenkinkels dan geloof ik) die bestaat sinds 2012 of daaromtrent. Zij debuteerden met een ongetitelde vier nummers tellende CDemo in 2013 en hebben zodoende vijf jaar zitten broeden op hun eerste (eigen beheer) full-length ‘Dehumanization’ die zopas is uitgekomen. Alle nummers van eerder genoemde demo staan ook op deze CD, dus zodoende koop je D.A.’s discografie in één klap. De CD is te koop via de website van Deadly Alliance en ik zou zeggen doe gewoon eens een fijne impulsaankoop om de Twentsche ondergrondsche te ondersteunen!

Het is overduidelijk dat deze jonkheren zich voornamelijk hebben laten inspireren door de speed- en thrash metal pioniers uit de jaren tachtig. Waarschijnlijk waren de bandleden van D.A. toen nog niet eens geboren maar dat mag de pret niet drukken want e.e.a. klinkt nog behoorlijk geloofwaardig. Deadly Alliance bestaat uit bovengemiddeld goede componisten en muzikanten, maar zwalkt nog wel her en der tussen wat verschillende stijlen in. Er is nog niet echt een consistente lijn in de muziek van D.A. te ontdekken.

‘Dehumanization’ is echter een alleraardigste CD geworden die de groep wel wat aantrekkelijke optredens zal opleveren en misschien wel een deal met een leuke platenbaas. We gaan Deadly Alliance in de gaten blijven houden, want het plafond is mijns inziens nog niet bereikt.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>