Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Spirit - Sounds From The Vortex

The Spirit - Sounds From The Vortex

Label : Eternal Echoes | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Koen S. : ‘Sounds From The Vortex’ is het langspeeldebuut van de Duitse formatie The Spirit. Er is weinig bekend van deze band uit Saarbrücken en zelfs na enig zoekwerk kom ik alleen te weten dat het hier om een nieuwe black/death horde gaat. Dan luisteren we toch gewoon zeker?

Na een vrij lange doomy, maar toch aangename intro wordt het gaspedaal onmiddellijk en meedogenloos ingeduwd. Gitaar, gitarer, gitarerst! De donkere metal die The Spirit op papier heeft gezet is volledig gebaseerd op gitaar. Mijn boxen lijken riffs uit te spuwen alsof iemand de honing uit een hommelnest wil stelen. Soms lijkt het alsof er vier gitaristen tegelijk bezig zijn. Het drumwerk is uitstekend en gitarist/zanger MT weet de nodige melodie in z’n black metal gezangen te brengen. Wie de songs heeft geschreven weet ik niet, maar ze zitten verdomd goed in elkaar. Een voorbeeld voor veel andere bands. ‘Illuminate The Sky’ wordt halverwege onderbroken door een akoestisch intermezzo waar ik me minder in kan vinden, maar dat is het enige minpuntje dat ik kan vinden op deze geweldige plaat.

Liefhebbers van Zweedse krakers als Unanimated, Dissection, Naglfar en Necrophobic zullen op slag verliefd worden op dit duister stukje kosmische terreur. En ja, ik durf The Spirit in dezelfde zin te vernoemen als bovenstaande bands. ‘Sounds Of The Vortex’ is een monsterlijk debuut!

<< vorige volgende >>