Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Deivos - Endemic Divine

Deivos - Endemic Divine

Label : SelfMadeGod Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Sicktus : Het Poolse Deivos zit inmiddels een jaar of 20 in het brute death metal vak en ‘Endemic Divine’ is de vijfde langspeler van het vijftal. Hun meest recente releases, ’Demiurge Of The Void’ uit 2011 en ’Theodicy’ uit 2015, bevielen me prima.

Op ‘Endemic Divine’ trekt de band de lijn die werd ingezet op die platen stevig door: rappe brutal death, met één been in de eigen Poolse scene (vroege Decapitated, hier en daar wat van latere werk van Behemoth) en met één been stevig in de US / NY scene. Op ‘Endemic Divine’ hoor ik bijvoorbeeld een meer dan dikke dosis Suffocation in de sound van de mannen terugkomen.
De nadruk ligt bij Deivos niet op technisch gepriegel, de nummers moeten er vooral vol op klappen, zo lijkt de insteek. Waar ‘Demiurge Of The Void’ het kernwoord nog “energiek” was en ‘Theodicy’ vooral wilde overrompelen en voorzichtig wat industrial-achtige effecten toevoegde, is ‘Endemic Divine’ wat mij betreft een logische opvolger: de acht songs hebben nog altijd energie en intensiteit hoog in het vaandel, maar blijven (nog) beter overeind en hebben door toevoeging van groove, puntige leads en toffe breaks meer eigen smoel gekregen. De plaat als geheel is daardoor wat mij betreft hun sterkste tot nu toe. Mooi om te zien hoe een band die toch alweer twee decennia aan de brutal death weg timmert, zichzelf nog steeds blijft ontwikkelen! Goede zaak, fijne plaat.

<< vorige volgende >>