Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Shores Of Null - Quiescence

Shores Of Null - Quiescence

Label : Candlelight | Archiveer onder gothic metal

Release type: Full-length CD

Melanie : Shores of Null is geboren uit het idee om de meest donkere kant van metal te bestuderen. Zo zijn de mannen uitgekomen bij een mix van melodische death, doom en symfonische gothic metal. De mannen uit Shores of Null hebben hiervoor in bands als Zippo en The Orange Man Theory gezeten, maar waren op zoek naar iets anders. Niet alleen heeft deze band al aardig wat shows achter de rug, ook hebben ze meerdere radiowedstrijden gewonnen. ‘Quiescence’ is hun debuutalbum en wat een album om mee te beginnen!

De plaat heeft tien nummers en heeft over het algemeen een lekker snel tempo door de dubbele drums. De zang is clean en langgerekt, melodramatisch maar toch erg krachtig. De band maakt gebruik van achtergrond vocalen die het algeheel meer diepte geven. Ook zitten er in sommige nummers heerlijke diepe en rollende grunts. Het is geen overkill, en daarom is het een mooie afwisseling. De muziek is een heerlijke afwisseling tussen trage en melodramatische rock en snelle gitaarsolo’s gecombineerd met dubbele drums.

‘Souls Of The Abyss’ is in mijn ogen een van de meest lekkere nummers van de plaat. Krachtig en snel, het blenden van alle stijlen verloopt moeiteloos en dit zorgt voor de brede diversiteit. Fans van gothic doom bands als Amorphis of My Dying Bride zullen deze plaat zeker kunnen waarderen. Ik weet dat ik deze mannen in de gaten ga houden, want als zij live net zo’n performance kunnen neerzetten als op cd, dan komen ze van mij niet meer af.

<< vorige volgende >>