Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Sapiency - Fate’s End

Sapiency - Fate’s End

Label : | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Melanie : Met deze plaat knal ik wel uit mijn vertrouwelijke straatje. Waar ik vooral gothic metal bespreek, moet ik nu even plaatsmaken voor wat melodieuze death metal, iets wat ik niet dagelijks luister, maar zonder slechte muziek geen goede muziek. Althans, dat dacht ik, maar het album 'Fate's End' valt niet te plaatsen onder het kopje 'slechte muziek'. Integendeel zelfs, dit klinkt onwijs goed!

Sapiency bestaat voornamelijk uit ervaren muzikanten uit opgebroken metalbands. Een paar maanden geleden brachten ze hun eerste demo uit, maar nu is eindelijk de eerste cd er. De cd bestaat uit melodische death en thrash metal. Cleane zangpartijen van Lars Bittner worden afgewisseld met grunts, en schreeuwende vocals van Sebastian Shreds, deze twee mannen maken een perfect vocaal team. De twee gitaren zorgen voor een verrassend goed, en soms zelfs subtiel gitaarwerk. De drums maken het geheel af. De, naar mijn mening, zeer getalenteerde Jan Heusel is enorm afwisselend, en laat duidelijk zien dat hier een ervaren muzikant bezig is. Alles met alles produceert een vol en zwaar geluid.

De afwisseling zit hem vooral in het intens goede gebruik van de instrumenten, de teksten, de manier waarop de songs zijn geschreven en de goede productie. Als deze mannen zo doorgaan, komen ze nog best wel ver! Ik ben benieuwd.

<< vorige volgende >>