Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Rock Legends Adventure

E-Werk - Keulen (Duitsland) 24 mei 2008

Van 21 t/m 25 mei jongstleden vond er een uniek gebeuren plaats in de moois stad Keulen in Duitsland. Voor het tweede jaar werd daar het Rock Legends Adventure gehouden, een samenkomst van amateur muzikanten met legendes uit de muziekwereld. Omdat de helft van de groep Toto bij die legenden hoorden waren natuurlijk ook ondergetekende en zijn vrouw daar te vinden.

Door: Eddy

Fotograaf: Eddy

Rock Legends Adventure is geen festival als je dat wellicht wel kent, ik zou eerst eens moeten beginnen met het uitleggen van dit concept. Wat zou je er van denken om als amateurmuzikant een paar dagen met je idolen in een hotel te mogen slapen, enkele dagen lang de hele tijd met die beroemde muzikanten rond te hangen en samen muziek te maken. Je studeert liedjes in met die beroemdheden en als klap op de vuurpijl sta je dan in het weekend met zijn allen op een podium voor een zaal vol met mensen en laat je zien en horen, samen met de professionals, wat je in die dagen heb geleerd. Daar wordt dan ook nog eens een DVD van gemaakt ter herinnering en uiteindelijk heb je iets hebben meegemaakt wat je je leven lang niet meer zal vergeten. Je moet hier echter wel een flinke zak met geld voor over hebben, want goedkoop is de deelname niet: een kleine 6000 euro. Hiervoor slaap je dan weer wel vier dagen in het vijfsterren hotel, al het eten en drinken is verzorgd, je wordt met limousines van en naar de concertzaal gebracht, je speelt muziek met je helden, staat met hen op het podium tijdens het afsluitingsconcert, je mag wat mensen uitnodigen, er is een after-party en uiteindelijk valt er enkele maanden later nog eens een DVD in je bus ter herinnering van al die euro's die je kwijt bent.

band image


Ook dit jaar waren er toch weer heel veel muzikanten die hieraan meededen, dus van een succes kunnen we wel spreken. De lijst van legenden was ook navenant lang: John Miles (Jimmy Page, Tina Turner, Joe Cocker), Steve Lukather (Toto and more), Bobby Kimball (Toto), Miller Anderson (Spencer Davis Group, Keef Hartley Band), Paul Thompson (Bryan Ferry, Roxy Music), Ollie Marland (Tina Turner, John Miles, Cher), Herman Rarebell (Scorpions), Carl Carlton (Udo Lindenberg, Peter Maffay etc.), Pete York (Spencer Davis, Hardin & York, Superdrumming), Leland Sklar (Phil Collins, Toto etc.), Uwe Ochsenknecht en Ian Paice van Deep Purple. De namen van de amateur muzikanten waren mij uiteraard onbekend, maar het was duidelijk dat er nog heel wat onbekend talent op deze aarde verscholen zit. De beroemdheden en onbekenden hadden vijf verschillende groepen gevormd waarmee ze in die dagen allemaal verschillende nummers hadden ingestudeerd. Tijdens het afsluitende concert werden klassiekers zoals 'Black Velvet' (Allanah Miles), 'Bad Case Of Loving You' (Robert Palmer), 'Purple Rain' (Prince), maar ook nummers van Toto, Scorpions, Tina Turner en nog veel meer ten gehore gebracht. Het zag er duidelijk naar uit dat de grote groep van mensen behoorlijk aan elkaar gewend waren geraakt in die dagen dat ze met elkaar op de lip hadden gezeten, want het een en ander klonk meer dan behoorlijk. Ook het in grote getale opgekomen publiek, waaronder natuurlijk ook veel vrienden en familie van de dikbetalende amateur-muzikanten, was razend enthousiast. Later sprak ik in het hotel nog enkele van die mensen en ze waren allemaal diep onder de indruk van wat ze allemaal hadden mee mogen maken.

band image


Dankzij Bobby van Toto waren mijn vrouw en ik ook uitgenodigd voor de after-party voor muzikanten en pers welke gehouden werd in Hard Rock Cafe te Keulen. Eten en drinken was ook die avond gratis (nou ja, de amateur muzikanten hebben dat wel bekostigd met hun deelnamegeld) en het werd een gezellig feest tot diep in de nacht. Ook de legenden waren op die party van de partij, en zo stond je met je Australische biertje in je handen met bekenden te praten, hing de drummer van Deep Purple tegen de muur met mensen te praten, kwam de ex drummer van de Scorpions door de menigte met zijn drankjes en stond John Miles een hapje te kluiven in je gezichtsveld. Kortom, een succes voor de organisatie en ik ben er van overtuigd dat dit gebeuren in 2009 weer een vervolg krijgt.

Bekijk de boel maar eens Rock Legends Adventure website en misschien zie ik je volgend jaar ook op het podium staan. Meer foto's kan je op deze locatie bekijken.

<< vorige volgende >>