Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Testament

Eindhoven Dynamo 6 maart 2008

In eerste instantie zou deze Amerikaanse thrash metal machine op deze toer geen enkel club-concert doen, maar zich slechts beperken tot het afgaan van de bekende zomerfestivals. Gelukkig werd men toch bereid gevonden om een uitzondering te maken voor de Dynamo in Eindhoven, daar deze zaal in hun beginjaren behoorlijk belangrijk is geweest voor het ontwikkelen van de fanbase in Nederland. De belangstelling voor dit optreden was dan ook groot en dat leverde een redelijk afgeladen en sfeervolle Dynamo op.

Door: Sjak

Leuk dat Testament Nederland aandoet voor een club-concert natuurlijk, maar een dinsdagavond is nu niet direct de meest ideale dag hiervoor. Werkverplichtingen en de gebruikelijke overlast op de Nederlandse wegen waren dan ook de logische oorzaak van het feit dat ik pas na support-act Outburst de Dynamo binnen kwam lopen. Ik kan dus helemaal geen oordeel vellen over de live prestatie van deze Tilburgers, maar wat ik van de aanwezigen heb vernomen waren ze een leuke opwarmer voor onze Amerikaanse vrienden van Testament.

Zo net na de klok van negen was het dan zover en konden Chuck Billy en co zich door hun set vol klassiekers (en een paar nieuwe nummers van de laatste CD 'The Formation Of Damnation') heenwerken. Helaas was het geluid niet zo geweldig en overheersten de gitaren van Eric Peterson en Alex Skolnick te veel in het totaalplaatje. Brulboei Billy was nog wel redelijk te horen, maar de bas- en drumpartijen waren wat te ver naar de achtergrond verwezen. Dit kleine smetje mocht echter de pret niet drukken want met krakers als 'Over The Wall', 'The Preacher', 'Into The Pit', nieuwe single 'More Than Meets The Eye', 'The New Order', 'Practice What You Preach' en 'Low' kun je weinig verkeerd doen dunkt me. Aanjager Chuck Billy speelde zoals gewoonlijk meer gitaarsolo's op zijn microfoonstandaard als het duo Peterson/Skolnick tesamen, maar dat is nu eenmaal een vast onderdeel van de stage act van deze gigant. Vocaal liet hij weer eens horen waarom hij mijns inziens één van de beste zanger binnen het genre is en ook de interactie met het publiek is bij hem in goede handen. Ook solo-gitarist Alex Skolnick liet zich weer van zijn beste kant zien middels de nodige smeuige gitaarsolo's en ik moet zeggen dat ik de band na zijn terugkeer als herboren ervaar. Toen men na een goed uur voor de eerste keer afscheid nam van het publiek, was ik even bang dat men het begrip “kwaliteit boven kwantiteit” even iets te serieus had genomen, maar dat maakte men goed door in de toegift vier nummers te spelen waardoor de totale speeltijd toch op zo'n anderhalf uur uitkwam. Na 'Disciples Of The Watch' was het dan toch echt gedaan en kon ondergetekende weer tevreden huiswaarts keren.

<< vorige volgende >>