Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Robby Valentine

Parkvilla Theater - Alphen aan de Rijn 6 juli 2019

Het Nederlands wonderkind Robby Valentine kondigde een theatershow aan in het Parkvilla Theater in Alphen aan de Rijn. Gezien de creativiteit van Valentine klonk dit buitengewoon interessant. De man zelve zag er ook naar uit en beloofde een bijzondere avond. Ook leuk om voor de verandering eens een optreden vanuit het rode pluche te beleven.

Door: Wim R.

Fotograaf: Wim R.

Bij aankomst blijkt het Parkvilla theater een idyllisch gelegen oud pand te zijn met een theaterzaal die plaats biedt aan ongeveer tweehonderd personen. Die zijn er niet, ik schat de opkomst op ongeveer honderd vijfentwintig echte liefhebbers, waaronder ook Duitse en Engelse fans. Het optreden, aangekondigd als `The Alliance Theatershow`, bestaat uit twee delen met een pauze. Bij een theatershow zou je verwachten dat er een bepaalde lijn of thema in zit, maar uiteindelijk blijkt het optreden weinig af te wijken van de setlist zoals Valentine die bij clubshows brengt. Alhoewel er wel meer gebruik gemaakt wordt van visuals op een scherm achter de band, is er verder niet veel anders. Het deel voor de pauze voelt soms wat stroef aan. Het tot tweemaal toe mislukken van het volledig spelen van het ingewikkelde klassieke pianostuk `Flight Of The Bumblebee` doet hier ook geen goed aan. Tegen het einde van het optreden waagt Robby een derde poging die wel slaagt. Dit tot groot plezier van het aanwezige publiek en de band zelf. De vertolking van `Dear Dad`, ondersteund door fotomateriaal van een jonge Robby met zijn vader op het scherm, raakt voor de pauze wel de gevoelige snaar bij de aanwezigen.

band image


Na de pauze voelt alles meer solide aan met sterke uitvoeringen van onder andere `Masters Of Our Minds` (de nieuwe single) en `Remember Who You Are`. Bij `Black Rain` komen de aanwezigen zelfs de stoel uit. Het publiek krijgt ook nog een primeurtje in de vorm van een a capella versie van het nieuwe nummer `Radio Police`. De vocale ondersteuning van Maria Catharina en achtergrondzanger Jan Willem Ketelaers (Knight Area) samen met Valentine op piano en zang maakt indruk. Een optreden van Robby Valentine staat altijd garant voor een fijn avondje kwaliteitsrock, maar een theaterbelevenis is het niet echt geworden vanavond, jammer. Ik vraag mij af hoe een theatershow er uit zou zien als Robby voldoende middelen tot zijn beschikking heeft of steun vanuit een platenmaatschappij. Wie weet mogen we het ooit eens beleven. Het is hem in ieder geval van harte gegund.

<< vorige volgende >>