Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Thunder & Lovell`s Blade

Weert Bosuil 4 april 2019

De Engelse hardrock band Thunder behoort in mijn bescheiden mening tot een van de allerbeste live-bands die er op deze aardkloot rondlopen. Ze beschikken over uitstekend song materiaal, muzikaal staat de band als een huis en wereldzanger Danny Bowes weet het publiek altijd dusdanig te laten participeren dat elk optreden een waar feest is. Het was dan ook niet meer dan logisch dat ondergetekende naar de Bosuil af zou reizen alwaar Thunder op donderdagavond 4 april hun Europese toer zou afsluiten. En ook op deze avond zou de band hun status als excellente live-band alleen maar bevestigen en wellicht nog versterken.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

Voordat Thunder het podium zou bestreden, had de Nederlandse band Lovell`s Blade de taak om het in grote getale opgekomen publiek op te warmen voor wat zou gaan komen en daar slaagde men behoorlijk goed in mag ik wel zeggen. Deze rondom zanger Pete Lovelll (ex-Picture) geformeerde band heeft een erg sterke en zeer ervaren muzikanten in de gelederen dat kwam enorm goed tot uiting in het prima optreden. Het geoffreerde song materiaal klonk lekker heavy, zonder daarbij het melodieuze aspect uit het oog te verliezen, en dat zorgde er voor dat de toebedeelde speeltijd in no-time voorbij leek te gaan.

band image


Zanger Pete Lovell bleef redelijk moeiteloos overeind, terwijl beide gitaristen van dienst Andre Wullems en Mike Ferguson de ene na de andere lekker riff op het publiek afvuurden. Ondanks het feit dat de nieuwe plaat `The NIghtmare Begins` nog niet op de markt was, werden er al redelijk veel nummers van die plaat gespeeld, waardoor duidelijk werk dat dit wel een werkstukje is om naar uit te kijken. Al met al bleek Lovell`s Blade een prima support act te zijn, wiens materiaal zeker op waarde werd geschat door de aanwezigen, getuige de enthousiaste respons die dit vijftal ten deel viel.

Rond kwart voor tien werd het intro `Thunderstruck` ingestart en betraden de bandleden van Thunder het podium. Toen Danny Bowes het podium opkwam begon hij al meteen het publiek aan te sporen tot juichen en klappen en daar werd gretig gehoor aan gegeven. Er werd uitstekend geopend met een persoonlijke favoriet van mij, zijnde `Loser`, en dit uitstekende nummer zorgde er meteen voor een perfecte symbiose tussen band en publiek. Voor een band met een dusdanig lange historie als Thunder blijft het moeilijk om een setlist samen te stellen, daar je altijd mensen teleur zult stellen als specifieke nummers ontbreken, maar ik moet zeggen dat men op deze avond een perfect uitgebalanceerde set songs had geselecteerd, waarbij zowel de nieuwere nummers als ook de oude klassiekers aan bod kwamen.

band image


Het optreden was, mede door de magistrale vocale performance van klasbak Bowes, eigenlijk een oneindig groot hoogtepunt, maar vooral `Higher Ground`, `Love Walked In`, Backstreet Symphony`, `Resurrection Day` en `Low Life In High Places` wisten naast het al gememoreerde `Loser` indruk te maken. De band was in topvorm en volksmenner Danny Bowes wist het publiek als geen ander te bespelen. Eigenlijk miste ik alleen het magistrale `Wonder Days` in de setlist, maar na het geweldige optreden was ik wel bereid om dat door de vingers te zien. Traditiegetrouw werd er afgesloten met `Dirty Love`, waarna het dolenthousiaste publiek volledig tevreden huiswaarts kon keren. Hopelijk komt deze uitstekende live-band snel weer terug, want hetgeen men liet zien en horen op deze avond smaakte absoluut naar (veel) meer!

<< vorige volgende >>