Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Body Count & Powerstroke

Nijmegen Doornroosje & Merleyn 14 juni 2015

Toen Ice-T in 1992 met zijn nieuwe hobbyband Body Count toetrad tot de metal scene veroorzaakte dat menig wenkbrouwoptrekkerij. Bekend van zijn gangster rap was er ineens in de metal een grote bek die op het debuutalbum liet horen wat Afro-Amerikanen, zoals het dan officieel moet heten, zoal meemaken in de USA. De carrière van de band verliep met horten en stoten, bandleden stierven en Ice-T’s acteercarrière was ook erg belangrijk. Toch bleef de band wel actief en in 2014 kwam met ‘Manslaughter’ een nieuw en sterk album uit. Zowaar ging de band ook touren en verhip, zo kwam de band ineens op Pinkpop te staan zeg. Daags erna deed Body Count ook het Nijmeegse Doornroosje aan, met support act Powerstroke uit België.

Door: Winston

Powerstroke speelt een beetje de hardcore zoals Biohazard dat deed in de 90’s. Alleen, die kwamen uit de echte leefwereld van de scene, Powerstroke niet. En dat straalde de band dan ook uit, zowel in presentatie als muziek. Ik vond het niet bijzonder en de publieke reactie leek me gelijk te geven, dat was op zijn best lauwtjes te noemen. En indruk maak je al helemaal niet als je het publiek met “Eindhoven” aanspreekt. Even uitzitten en wat biertjes later was het tijd voor Body Count.

Doornroosje maakte met haar nieuwe kasteel al eerder indruk, zowel qua ruimte als geluid en dit werd andermaal bevestigd. Met een goede sound trad Body Count aan en in de band heeft het een echte metalveteraan; niemand minder dan Juan ‘Agent Steel’ Garcia. Hij vormt samen met Ernie C., - die eruit ziet als de black Catweazle - het gitaarteam en dit duo doet dat wel erg goed. Ice-T had er zin in en de sfeer zat er van het begin af meer dan goed in. Op een paar doorgesnoven hypezoekers na bestond het publiek toch meer uit metalheads dan rapfans. En dat is ook gewoon de bedoeling. De set bood veel nummers van het legendarische debuut en met name nummers als ‘KKK Bitch’, ‘Body Count’s In The House’ en uiteraard ‘Cop Killer’ waren de voltreffers. Maar de knaller voor mij persoonlijk was toch 100% de cover van The Exploited, ‘Disorder’. Ice-T nam dit nummer ooit voor de film ‘Judgement Night’ samen met Slayer op en knalt aan alle kanten. Met Garcia in de band zat het qua gitaarspel meer dan goed en ik ging dan ook helemaal uit m’n dak, wat een verrassing! Het was niet de enige cover van de set; ook leuk was de Suicidal Tendencies klassieker ‘Institutionalized’ dat het publiek aan het einde van de set nog een laatste maal alles liet geven in de moshpit. Want reken maar dat er werd gemoshed. Prachtige show, ook al was de presentatie van Ice-T hetzelfde als wat ik op TV van Pinkpop zag. Geeft niks, een show is immers zo goed als je ‘m zelf ziet.

<< vorige volgende >>