Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Mothers Finest & 666 The Nightmare

Bergen Op Zoom Gebouw T 24 mei 2012

Mothers Finest was weer eens in ons land voor een aantal optredens. De bezetting van de band is in geen jaren veranderd, en dus mocht het ook geen wonder heten dat het optreden van vanavond stond als een huis.

Door: Guus

Fotograaf: Guus

band imageHet voorprogramma was dit maal 666 The Nightmare, een coverband uit de regio die ik al een aantal malen in het verleden heb mogen aanschouwen. De bandnaam refereert aan het getal van de duivel en uiteraard aan de Britse metal legende Iron Maiden, waarmee hun optreden met het intro van 'The Number Of The Beast' ook weer aanving. Het combo bracht uitsluitend hits uit de seventies en eighties en doet dat op gepaste wijze, maar eigenlijk heb je het na een paar nummers wel gehoord. Het visuele aspect speelt uiteraard een belangrijke rol in het optreden. Zo is hun nieuwe zanger, Marijn Geluk, uitgedost als The Joker, gitarist Conrad Hultermans (Xtinxion) als Batman en hun zangeres Debby Zimmerman (ex Flat Out) is verkleed als Catwoman. Al met al toch een ludieke en bovenal vermakelijke support band met songs als 'Crazy Horses' (The Osmonds), 'Schools Out' (Alice Cooper) en 'Fox On The Run' (The Sweet), maar ook iets minder voor de hand liggende nummers als 'Barracuda' van Heart en 'Heartbreaker' van Pat Benatar.

band imageRond de klok van half elf werd het tijd voor voor headliner Mothers Finest uit Atlanta. Moeders Mooiste draait al heel wat jaren mee en de ervaring droop er dan ook vanaf. Ik zal het je sterker vertellen: er werd zeer overtuigend en met veel spelvreugde een prima set neer gezet van ouder en nieuwer werk. En dat sloeg ook over op het toestroomde publiek deze avond in Gebouw T. De band ging met funky songs van start zoals 'Funk A Wild' en 'Bring It' van 'Meta Funkin Physical', daarna volgde 'Truth' en 'Fight' en vervolgens kwamen oude bekende zoals 'Hard Rock Lover' en Give You All The Love' aan de beurt. Ook het sterke 'The Wall' van de uitstekende plaat 'Black Radio Won't Play This Record' kwam ook nog langs. De solos werden keurig verdeeld tussen John Hayes en Gary Moses Moore. Joyce 'Baby Jean' Kennedy bleek nog altijd een wereld zangeres te zijn met een dijk van een strot en daar was de afgelopen jaren nog geen slijtage op gekomen. Verder was er voortdurend interactie van Glenn Murdock met het publiek op de voorste rijen. Bassist Wyzard bleef een tovenaar op de vier snaren en toonde zijn virtuositeit ettelijke malen. De set was nog niet af want de heren en dame brachten nog een aantal oldies waaronder 'Mickeys Monkey', 'Baby Love' en natuurlijk mocht 'Piece Of The Rock'. Helaas werd er niets van mijn persoonlijke favoriete album 'Iron Age' gespeeld, de LP die in 1981 op de markt kwam toen hardock aan een revival begonnen was. Na vijfentachtig minuten feest werd de zaal bijna afgebroken met afsluiter 'Train Kept A Rollin'.

Conclusie: Mothers Finest is een act die het absoluut van live optredens moet hebben want ze zijn nog altijd powerful genoeg om met hun repertoire het aanwezige rock publiek te vermaken.

<< vorige volgende >>