Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Martin

Naam: Martin Perescis

Martin Martin Perescis werd geboren in het Zuid-Limburgse Brunssum, maar is alweer sinds '99 woonachtig in het pitoresque Nijmegen, een kleine stad met grote aspiraties als het gaat om shoarma en döner. Sinds het afronden van zijn studie, Biologische Psychologie, aan de Radboud Universiteit, levert hij een dappere strijd om een enigszins werkbare balans te verkrijgen tussen doceren aan een HBO-instelling, onderzoek doen en muziek. Temidden van dat alles probeert hij ook nog enigszins aan privéleven te doen.

Na via redelijk conventionele paden (Metallica, Sepultura en The Gathering) met metal in aanraking te zijn gekomen, kronkelde Martin zich door de jaren heen naar een duister geheel. Black metal is vaak een goed startpunt, maar het mag ook iets anders zijn. Sfeer en vooral intensiteit zijn belangrijk. Vergeet daarbij echter niet dat Nick Cave en Killing Joke, om maar eens een paar voorbeelden te noemen, wel even wat intenser te werk gaan dan het gemiddelde groepje postpubers met corpsepaint dat door hun moeders in een SUV vanuit de Vinexwijk naar de oefenruimte wordt gereden...

Martins toetreding tot de gelederen van Lords of Metal volgde na een periode van een aantal jaren waarin hij schreef voor een aantal beduidend kleinere, en inmiddels ook niet meer bestaande, webmags. Daarnaast is hij sinds 2001 actief in de band Serotonin, aanvankelijk als vocalist maar later ook als programmer/engineer.

Meest recente bijdragen