Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Cor

Naam: Cor Schilstra

Cor Muziek schijnt voor veel mensen een wegwerpartikel te zijn tegenwoordig. Een mp3 speler vol met gedownloade liedjes die gewist worden wanneer ze niet meer “hot” zijn. Als verzamelaar van voornamelijk vinyl wordt je soms voor gek uitgemaakt. Gelukkig zijn er nog echte liefhebbers. Na enkele jaren aan de zijlijn vond ik het weer eens tijd en reageerde op een vacature bij LoM voor een hardrock/AOR redacteur.

Wat eens begon met een singeltje van The Sweet en al snel opgevolgd werd door LP’s van Kiss en The Free, begon uit te groeien tot een passie voor de toentertijd genaamde hardrock. Bij het horen van Gary Moore’s G-Force kon ik niets anders dan deze man op een hele hoge troon zetten, waar hij heden ten dage nog steeds zit voor mij. In het begin van de 80er jaren natuurlijk mijn haren laten groeien en uitgedost in spijkerjas zonder mouwen vol met opnaai-emblemen van Y & T, Priest, UFO, etc mijn eerste concerten bezocht. Toen ik zelf begon met gitaarspelen kwamen er ook nog wat blues, country en southern-rock gerelateerde bands in mijn collectie. Tegenwoordig luister ik ook naar nieuwere bands, als het mij maar eerlijk klinkt en bij voorkeur met invloeden uit de 70er jaren, zoals de zogenaamde Rawk ’n Roll en Stoner.

Buiten het beluisteren en maken van muziek heb ik van 2000 tot 2004 ook mijn mening mogen ventileren over CD’s en optredens en enkele grote helden mogen ontmoeten, bij mijn werkzaamheden voor het inmiddels ter ziele zijnde Rockezine. Nu in 2008 is het weer eens tijd voor voortzetting van dit leuke tijdverdrijf bij LoM.

Meest recente bijdragen

Specials

geen