Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Ramon

Naam: Ramon van H.

Ramon Eindredacteur nieuwsredactie en redacteur met een breed perspectief. Oprichter van de gear sectie.

Mijn wieg stond in 1976 Gouda en ik ben via een aantal verhuizingen steeds verder naar het oosten van het land komen wonen. Ofschoon mijn vader goed zijn best heeft gedaan me met zijn verzameling lp's van oude rockbands een fatsoenlijk rockende burger te maken, kon ik bij mijn eerste aanrakingen met Iron Maiden en Accept al snel niet genoeg krijgen van power. Ja, als je tien bent vindt je Maiden power.

Mijn muzieksmaak werd steeds onafhankelijker van mijn omgeving en ik begon al redelijk jong met me in het clubcircuit te begeven. Oh ja ma, ik ben naar een concert geweest in Tilburg, van Carcass. Oh, die pubertijd. Alles van metaal kwam langs, maar met name de oude thrashbands als Venom, Kreator en Dark Angel maakten diepe indruk op me en lieten me voelen dat dit is wat bij mij hoorde. Daarna kwam death metal op. Daar had ik aanvankelijk weinig mee, maar nadat ik via Death en Gorefest uitkwam bij Napalm Death en Entombed, was het hek van de dam. Met name in de plaatselijke metal scenes van Apeldoorn en Utrecht ontdekte ik steeds meer bands die ik echt geweldig vond en heb zelf ook nog even een bandje gehad. Nee, daar zal ik je verder niet mee vervelen.

Wat ik nog wel doe in muziek, is teksten schrijven. Ik doe dat bijvoorbeeld voor bands die zelf de Engelse taal iets minder machtig zijn, of een nummer hebben geschreven waarbij ze een heel bijzondere touch aan mee willen geven die ze er zelf niet goed bij krijgen. En het is ook wel cool om een cd in je handen te hebben met een nummer waar mijn naam bijstaat.

Metal is metal en muziek is gewoon goed als het goed is, wat het ook is. Desondanks heb ik werkelijk helemaal niets met punk en hardcore. Integendeel, zou ik zeggen. Zonder iemand te willen beledigen, maar mijn ding is het gewoon totaal niet. Mijn stelling is aan de andere kant wel: Iedere kutband (mag ik dat hier zeggen) heeft recht op 1 goed nummer. Dat staat mij ook toe om te genieten van bands die eigenlijk not done zijn. Beste voorbeeld is Savatage, die met 'Chance' een aardig werkje leveren in een verder stomvervelend repertoire. Bij LoM hou ik me met name bezig met death metal en grindcore. Ik probeer hierbij het accent zoveel mogelijk te leggen op bands die cd'ss in eigen beheer of bij kleine labels uitbrengen. Maar vrees niet, ook jouw lievelingsbands zal ik van een waardevrij oordeel voorzien. Cheers!

En dit is voor mij het belangrijkste moment in de muziekgeschiedenis:

Meest recente bijdragen