Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Patrick

Naam: Patrick Verhoeven

Patrick Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik te gecompliceerd en eigenzinnig in elkaar steek om dat in slechts een aantal woorden te vangen. Maar vooruit … laat ik jullie een kort kijkje gunnen in de wereld die Patrick heet:

1. Ik luister alweer vijfendertig jaar naar metal en aan het stempel ‘metal veteraan’ valt dan ook niet te ontkomen.
2. Ik verkies kwaliteit boven kwantiteit.
3. Ik zie mezelf als een optimist, ben positief ingesteld, direct en ruimdenkend.
4. Ik ben gelukkig getrouwd en de trotse pappa van de liefste en mooiste dochter ter wereld.
5. Ik kocht mijn eerste lp in 1983: ‘Piece of Mind’ van Iron Maiden.
6. Mijn eerste metal concert was op 6 juni 1984 in Leiden, waar Twisted Sister, met Metallica in het voorprogramma, naar de Stadsgehoorzaal kwam.
7. Dat mijn muzikale roots in de jaren tachtig liggen, betekent niet dat mijn muzikale horizon daar is achtergebleven. Ik sta open voor van alles en nog wat op het gebied van metal en aanverwante heftigheden.
8. Muziek is beleving, emotie en komt op zijn fraaist tot uiting wanneer het me tot op het bot raakt en echt iets met me doet. Welk muzikaal labeltje er op muziek geplakt wordt, is voor mij niet relevant.
9. Oprechtheid, passie, emotie, intensiteit en complexiteit zijn in mijn leven woorden die ertoe doen en het zal je dan ook niet verbazen dat ik dat ook graag terug hoor komen in muziek.
10. Ik hou ervan als een band komt met tot nadenken stemmende teksten; soms kan muziek een geweldige bevrijdend gevoel geven, maar op andere momenten houd ik ervan als een band mij confronteert en laat nadenken over allerlei onderwerpen.
11. Ik zeg wat ik wil, wanneer ik dat wil. Staat dat je niet aan? Blader gerust verder…
12. Ik heb een hekel aan racisme, onverdraagzaamheid, homofobie, dogmatisch politiek geneuzel, populisme, seksisme, hokjesgeest en idiotie in het algemeen. Oh, en laat ik de reclames van Eyelove niet vergeten …
13. Mensen die zich verheven voelen boven andere mensen en onnadenkend kuddevolk (fanboys en -girls, lezen jullie mee?) doen er verstandig aan twee keer na te denken voordat ze naar mijn mening vragen.
14. Ik probeer, ondanks mijn volle agenda en hectisch leventje, nog geregeld een concert mee te pakken. De kans dat je mij tegenkomt, is het grootst op locaties in het westen van Nederland (Haarlem, A'dam).
15. Hoewel ik niet de illusie koester dat mijn mening origineel of vernieuwend is, weerhoudt het mij er niet van een uitgesproken mening over muziek (en allerhande andere onderwerpen) te hebben. Mijn gedachtegoed vertrouw ik graag aan het ‘papier’ toe; daar plukken jullie als lezers de (zoete of wrange) vruchten van.

Meest recente bijdragen