Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Koen B.

Naam: Koen Bakker

Koen B. Koen (ook wel bekend als D.J. Virginkiller) poogt sinds 2004 zijn eigen visie op de heavy metal wereld te geven hier bij Lords Of Metal. De eerste hardrock LP die werd aangeschaft was Kiss: ‘Dynasty’, en zijn eerste concert was Kiss & Iron Maiden (Leiden, 1980). Daarna ging het hek van de dam en werd vooral geïnvesteerd in thrash-, death metal en hardcore elpees. Concerten die het meest bleven hangen zijn onder andere Kreator (Scum ’86), Possessed (Scum ‘87) en Testament (D.O.A.’87).

Koen is zwelgt echter niet alleen naar het roemruchte verleden in het oh zo geliefde genre. Ook hedentendage bezoekt hij nog regelmatig concerten en festivals en koopt hij platen, CD’s en DVD’s bij voorkeur per kilo i.p.v. per stuk. Om een idee van zijn smaak te geven hierbij een opsomming van enkele van zijn favoriete bands: Infernäl Mäjesty, Slaughter, Destruction, Kreator, Mercyful Fate, Possessed, Celtic Frost, Bathory, Death, Tyrant, Necrophagia, King Diamond, Beowulf, Uncle Slam, Legion Of The Damned, Lärm, Hellhammer, VoïVod, Nocturnus, Sacrifice, Carnivore, Massacre, Bulldozer, Judge, Minor Threat, Venom, Razor, Exumer, Onslaught, Usurper (NL), Wehrmacht, Tokyo Blade, Massacration en Crossfire. Uiteraard is dit slechts een topje van de ijsberg. Koen kan namelijk uren delibereren over zijn favoriete acts.

Alle genres in het metalen spectrum worden trouw gevolgd, van Duitse metal met een hoog jodelgehalte, naar NY hardcore tot ondergeproduceerde stofzuiger black metal. Koen heeft een broertje dood aan alles wat riekt naar nu-metal, draaiorgelmuziek, alles wat Metallica uitkotste ná ‘Ride The Lightning’ en luidruchtige stinkdekens die festival campings menen te moeten bevolken. In een ver verleden beroerde Koen de vier snaren bij de Nederlandse hardcore band Disturbing Foresights en tegenwoordig organiseert hij zo nu en dan metal en hardcore concerten in underground café De Vinger en het Paard Van Troje, waarbij hij ook de muzikale omlijsting verzorgt. Daarnaast ventileert hij zijn ongezouten kritiek onder zijn schuilnaam D.J. Virginkiller in Headbangers Magazine en (op veel keuriger toon) in de weekkrant Den Haag Centraal.

In het dagelijks leven probeert Koen een goede vader te zijn voor zijn prachtige zoons Joshua en Damian en is hij werkzaam bij de Gemeente Den Haag als Programmamanager. Uiteraard verloochent Koen zijn afkomst niet en is dan ook fervent supporter van de club uit de stad der steden: ADO Den Haag!

Meest recente bijdragen