Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Eddy

Naam: Eddy Meuwese

Eddy Deze redacteur maakt geen deel meer uit van het Lords of Metal team.

Eddy Meuwese werd geboren op 12 September 1967 in het Zuiden van Nederland, in Venlo om precies te zijn. Als je hem ziet, zul je je afvragen; " Wat voor een afkomst heeft die vent nou?" Als ik je nu vertel dat zijn vader Indisch is en zijn moeder Hongaars, kun je misschien begrijpen hoe deze mix met de naam Eddy tot stand is gekomen.

Ik voor het eerst in aanraking met hardrock in 1977, toen mijn vriendje Danny (heeft op latere leeftijd in een lokale punkband met de naam Pandemonium gezeten) mij de elpee 'Alive' van KISS liet horen. Ik was toen tien, maar die beschilderde gezichten en die keiharde gitaren deden mij in een wereld belanden die ik nog nooit gezien had.

Al gauw werd ik twee persoonlijkheden, normaal was ik gewoon Eddy, maar zo gauw de deur van mijn slaapkamer dicht ging werd ik Ace Frehley. Uit triplex en met een figuurzaag maakte ik een gitaar, zette de plaat van 'Alive' op en speelde het concert van de eerste noot tot de laatste knal na. Ik was erg goed.
Twee jaar later kreeg Danny ook de live elpee van UFO, "Strangers In The Night" en de eerste elpee van VAN HALEN. Man, wat werd ik opgewonden van "Running With The Devil"en "Doctor, Doctor", ik kocht die platen ook.

Op dertienjarige leeftijd kwamen daar Iron Maiden, Saxon en Motorhead bij. Ik zette mijn moeder aan het werk met haar naaimachine en al gauw was er geen spijkerstof van mijn jasje te bekennen. Overal buttons en opnaai-emblemen. Met een dikke viltstift van mijn vader schreef ik KISS op mijn arm. Ik meende zelf en ik dacht dat iedereen het ook geloofde dat dit een echte tattoo was. Totdat het begon te regenen en de inkt alle kanten op liep over mijn arm.

In 1988 kwam ik voor het eerst in aanraking met schrijven en publiceren. Ik begon met een KISS fanclub; "The Dutch Firehouse Magazine." Ik bracht acht boekjes uit, opgemaakt met een typemachine en wrijfletters. Dit alles werd vermenigvuldigd met een kopieerapparaat. Natuurlijk stuurde ik ook een exemplaar naar het hoofdkwartier van KISS in New York. Hier verwachtte ik niet veel van, toch ontving ik een tijd later een brief uit New York, met op de envelop het logo van KISS. Met trillende handen opende ik de envelop en het eerst waar mijn oog op viel waren de vier handtekeningen van de KISS leden van dat moment. En niet voorgedrukt of zo, maar persoonlijk getekend door de heren. Een droom kwam uit.

In de brief werd mij alle medewerking toegezegd door het management. Als ik persfoto�s nodig had of een interviewtje ingevuld wou hebben dan moest ik dat gewoon vragen.

Volgende stap was Nederland te laten weten dat er een nieuwe KISS fanclub geboren was. Dus stuurde ik ook een exemplaar van mijn fanclubboekje naar Vara�s Vuurwerk, en ook daarop werd tot mijn verbazing op gereageerd. Ik kreeg een telegram van de VARA, of ik op een bepaald tijdstip thuis klaar wou zitten om Henk Westbroek telefonisch te woord te staan. Ik was erg zenuwachtig, maar Henk sleepte mij op de door hem zo bekende manier er goed doorheen. �s Avonds was de opname van ons interview op de radio.

In 1991 verloor ik, na veertien jaar de interesse in KISS. Na �Crazy Nights� werd de muziek mij te �dertien in een dozijn� Qua publiciteit opzoeken werd het daarna voor vele jaren stil rond mijn persoontje. Dit alles veranderde in 2002 toen ik fotografie begon te ontdekken. Fotografie en internet bleken heel goed samen te gaan. Door internet was je niet meer gebonden aan je fotoalbumpje mee te nemen als je ergens op bezoek ging om zodoende je kunstjes te laten zien. Nee, internet opende voor mij een wereld. Een manier om een groot publiek te bereiken. De persoonlijke hoogtepunten op het gebied van mijn fotografie zijn dat een foto van mij werd uitgekozen door Kodak als foto van de dag op 27 Januari 2003. Op die dag werd mijn foto om de tien minuten, levensgroot op zo�n elektronische display op Times Square geshowd. Ook erg tof vind ik het feit dat ik het hoesmateriaal mag ontwerpen voor een Belgisch AOR project, Frozen Rain.

En nu mag ik het team van Lords Of Metal komen versterken, een fijne uitdaging en een ideale manier om mijn rock-ei kwijt te kunnen. Mijn persoonlijke website:http://www.eddymeuwese.com

Meest recente bijdragen