Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Wouter

Naam: Wouter

Wouter “je kan toch maar op één gitaar tegelijk spelen…”

Sinds mijn veertiende ben ik verslaafd aan gitaarspelen en ik heb veel gitaargear gespeeld, versleten én bemind. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar interessante, nieuwe gear, bij Lords of Metal. Maar ook gear van anderen vind ik enorm interessant. Ik neem voor Lords of Metal de gearreviews en Modus Operandi onder mijn hoede. Onder het motto: “gitaargear vreet geen brood mee, je kan er nooit genoeg van hebben!”

“leuke muziek, jammer van dat geschreeuw”

Naast mijn werk als civiel technisch ingenieur en serieus hobby BBQ-er speel ik gitaar in verschillende bands. Ik speel in The Heritance, een death / thrash metal band uit de omgeving van Deventer. We hebben twee releases in eigen beheer uitgebracht en zijn volop aan het schrijven voor een nieuw album. Kenmerken? Melodieus, groovend en vol energie! Daarnaast speel ik ook in een akoestische tributeband en een jazzcombo.

“what do you mean I ain't kind? just not your kind!”

Rockmuziek is mij met de paplepel ingegoten, denk aan Status Quo en Chuck Berry, een goede aanzet naar metal. De eerste bands waar ik naar luisterde waren Bon Jovi, Metallica, Iron Maiden en Megadeth. Sinds mijn eerste metalconcert, Megadeth in 1997 in de IJsselhallen in Zwolle ben ik een enthousiaste bezoeker van live gigs en festivals.

De metal die mij nu vooral aanspreekt is melodische deathmetal van Zweedse en Amerikaanse bodem. Bands als At the Gates, Dimension Zero, Hatesphere en The Haunted. Daarnaast ben ik ook niet vies van Dimmu Borgir, Hatebreed of modernere ‘core’ bands. Efteling metal met operazangeressen ben ik van genezen, daar doe je mij minder plezier mee. Ik ben het meest in mijn element live op het podium zoals je ziet in onderstaande video van The Heritance!

Meest recente bijdragen

Interviews

geen