Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Leon

Naam: Leon Vonk

Leon Mijn liefde voor Metal begon toen ik veertien jaar oud was en werd blootgesteld aan een Metallica album. Na de eerste luisterbeurt was ik verkocht en kon niet geloven dat dit soort muziek niet op de radio werd gedraaid. Jaren later kijk ik terug met gemengde gevoelens, het Metallica album waar het allemaal mee begon was namelijk ‘St. Anger’! Ik begon mij in de wereld van metal te verdiepen en was verbaasd om de diversiteit in het genre, echter waren het progressieve en symfonische metal die mijn hart veroverden. Ik luister veel naar bands zoals Haken, Ayreon, Riverside en Symphony X, maar mijn muzieksmaak gaat veel verder dan dat, mijn Spotify playlist kan letterlijk overschakelen van Joe Bonamassa naar Bloodbath, of Jason Mraz naar Pantera

Toen ik mijn eerste gitaar kreeg werd het meteen duidelijk, ik moest iets met muziek gaan doen. Na jaren van gitaarles, spelen in bandjes, en twee jaar muziekschool was het erg duidelijk dat….dit niet als gitarist zou zijn! Vele jaren later vond ik mijn passie in zang en sloot ik mij aan bij de progressieve metal band Epic Mind, met wie ik een album heb opgenomen en uitgebracht. Dit smaakte naar meer, dus sloot ik mij aan bij het progressieve metal project ‘Darkest Light’, waarmee ik een album hoop uit te brengen aan het einde van 2017.

Zanglijnen verzinnen en lyrics schrijven is echt een passie van mij, maar mijn honger was nog niet gestild. Ik wilde graag op een andere manier mijn passie voor muziek uiten dus, toen ik zag dat Lords of Metal zocht naar een schrijver, besloot ik mij aan te melden!

Dit is een van mijn favoriete tracks:

Meest recente bijdragen