Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Jori

Naam: Jori van de Worp

Jori Ik weet het nog als de dag van gisteren, het was een regenachtige zomervakantie in Luxemburg. Een jochie van net 14 was ik. Een cd van een band genaamd Savatage ging de autoradio in, dat was het moment waarop mijn metalen leventje begon. Pa en (stief)ma, gij zijt hiervoor bedankt! Vanaf dat moment ging ik zelf op zoek naar vergelijkbare muziek en zo kwam ik uit bij de bekende namen als Iron Maiden, Judas Priest, Manowar etc.

In de daaropvolgende jaren draaide mijn smaak richting de power metal en raakte ik in de ban van de sprookjesachtige klanken van bands als Blind Guardian, Angra, Rhapsody en Gamma Ray. Vanuit de provincie Zeeland was concerten bezoeken niet altijd makkelijk voor een jochie dat nog niet in de auto mag rijden, dus ik heb menig moment op koude en lege treinstations doorgebracht en regelmatig om de gunst moeten smeken van andere concertbezoekers met eigen vervoer.

Nu ben ik ‘oud en wijs’, rij ik naar concerten met de eigen auto, heb ik de Zeeuwse stranden ingeruild voor de Gelderse bossen en verdien ik mijn eigen centen als natuurkunde- en scheikundedocent. De liefde voor metal is echter altijd gebleven. Toch is ook hier het een en ander veranderd. Naast heavy- en power metal produceren de luidsprekers nu ook vaker thrash, prog, folk, sympho en ook black metal. Met death metal, nu-metal en alles wat eindigd op ‘core’ hoef je bij mij niet aan te komen.

Meest recente bijdragen