Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Berto

Naam: Berto Huizinga

Berto Mijn naam is Berto Huizinga, geboren ergens in de vorige eeuw en verslaafd aan muziek, met name die van de stevige soort. Werkzaam als interim Credit Manager (voor al uw cashflow problemen), getrouwd met Roberta en woonachtig als ras Rotterdammer in het idyllische Den Haag. Klinkt allemaal niet als de doorsnee metalhead.

De eerder genoemde verslaving is te danken aan mijn beide broers die allebei een plaat in hun bezit hadden die misstond in hun eigen collectie, maar door mij al vroeg zeer werden gewaardeerd. Dat waren ‘Made In Japan’ van Deep Purple en ‘Strong Arm Of The Law’ van Saxon. Toen ik mijn eigen muziek ging aanschaffen, ging dat gepaard met een valse start (eerste gekochte LP: ‘Unmasked’ van Kiss, lijkt me duidelijk) maar via Dio, Iron Maiden en later Metallica en Slayer ben ik nu op een punt aangekomen dat ik alles absorbeer aan stijlen wat aanwezig is en dan het liefst zoveel mogelijk stijlen samengevoegd in één band, wel zo makkelijk. Als het bijna niet te plaatsen is in een hokje, dan vind ik het vast prachtig. En die niet te categoriseren metal zal ik voornamelijk bespreken in Lords of Metal, om de lezer toch wat houvast te geven.

Leukste ervaringen als metalhead? Mijn vrouw (favoriete muziek destijds Celine Dion en Janet Jackson) meenemen naar Death in Nighttown en ze vond het geweldig!! En een backstage ontmoeting met Dream Theater, heel cool.

Mijn journalistieke ambities heb ik in het verleden reeds waargemaakt bij een niet nader bij naam te noemen concullega-zine, alwaar ik wegens tijdgebrek moest stoppen, maar de drang om te schrijven over mijn favoriete muziek is te groot gebleken en nu ga ik weer aan de slag bij de beste en de grootste op metal gebied.

Meest recente bijdragen